torstai 8. marraskuuta 2012

Kouvolan Sanomat halveksii mielipidekirjoittajia


Kirjoittelen aina silloin tällöin Kouvolan Sanomien Lukijalta-palstalle mielipiteitäni Kouvolan asioista. Tänään julkaistun lyhennetyn mielipiteeni jälkeen en enää koskaan kirjoita kyseiseen lehteen enkä myöskään sen verkkosivuille. Joku tolkku on lyhentämisellä ja otsikoinnilla oltava ja tässä tapauksessa olisi ollut parasta jättää koko tynkäjuttu julkaisematta. On niin käynyt ennenkin ja ns. "tiukkapipoisille" sanoisin, että saattoihan tuossa alkuperäisessä jutussa olla hieman huumorin tynkääkin.

Lähetin alla olevan viestin Kouvolan Sanomien toimitukseen Pekka Lakalle, Erja Yläjärvelle, Markku Espolle ja Kimmo Kankaalle. Kaikilla on jonkinlaiset pomon tittelit. Mikäli joku tai jotkut heistä vastaavat viestiini, julkaisen myös vastaukset tämän jutun jatkoksi.

Arvoisat ns. "lehtimiehet tai naiset"!

Lähetin eilen alla olevan tekstin lehteenne ja se myös julkaistiin Lukijat-palstalla kolmasosaan lyhennettynä ja täysin toisenlaisessa hengessä. Lehtitalonne omaa huikeat Persu-sympatiat tai sitten tarkoituksena on vain lyhentää juttuja täysin tunnistamattomaan muotoon. Ymmärrän jos teksti ei sovi lehtenne persulinjaan ja sitä ei julkaista mutta sitä en ymmärrä, että se lyhennetään täysin uudeksi. Olen muiltakin, ns. minua arvovaltaisemmilta kirjoittajilta, kuullut huimia tarinoita kuinka juttuja ja juttujen otsikoita on muutettu jopa loukkaavaan ja ivaavaan muotoon kirjoittajaa kohtaan.

Alkuperäinen tekstini oli seuraava:

Tähtisen hammas

Kuntavaalit saivat oikeastaan aika erikoisen tuloksen Kouvolassa. Persut nousivat suurempaan asemaan lähes toimintakyvyttömällä naisettomalla joukolla ja poliittinen repiminen alkoi heti. Yhtään ei yllätä se, että aloittaja oli Anssi Tähtinen maltillisen Jari Lindströmin sijaan. Sekään ei yllätä, että Tähtinen aloitti uhoamisen uuden sairaalan sijoituspaikasta. Tähtisen uhoaminen saattaa tulla kalliiksi Kouvolalle mutta oikeassahan Tähtinen nyt kuitenkin on. Ei sitä sairaalaa kannata suolle rakentaa, eikä muuten sinne Kuusankosken mäellekään. Ratkaisu on ollut ilmiselvänä kaikkien edessä eikä kukaan ole sitä huomannut. Poliittisten päättäjien tapaan olen tehnyt asian suhteen laajaa tutkimustyötä eli kävin lenkillä uuden sairaalan tulevalla kaikkia tyydyttävällä sijoituspaikalla.

Uusi sairaala rakennetaan Palomäen päälle. Autoilla sairaalaan tulijat ohjataan sisään nykyisen Palomäen hätäkeskusluolan kautta samoin kuin kaikki ambulanssiliikennekin. Luolaan louhitaan myös valtava parkkipaikka. Palomäen päälle rakennetaan korkea sairaala josta on upeat näköalat yli koko Kouvolan. Samalla saadaan se näkyvä maamerkki Kouvolan ohikulkutien varteen josta päättäjät haaveilivat pari vuotta sitten. Hyppyrimäet puretaan ja sairaalan sisällä olevalle keskusaukiolle tehdään vanhasta punatiilisestä vesitornista tunnelmallinen kahvila jonka kattoterassilta voi ihailla lasiseinien läpi kaupungin keskustaa ja kaunista luontoa johon liittyy Paskosuolle rakennettu Kouvolan uusi ja komea Keskuspuisto vesielementteineen. Vettähän siellä kyllä riittää. Jalkaisin liikkujille liikenne Kouvolan keskustasta järjestetään siten, että Ässä-tornin vierestä lähtee köysirata jossa on sadan hengen kabiinit. Köysiradalla voi sitten hurauttaa Palomäen sairaalaan maisemia ihaillen muutamassa minuutissa.

Venäjällä näitä suuria pilvenpiirtajiä kutsutaan Stalinin hampaiksi ja ehdotankin, että tämä uusi sairaala nimetään aktiivisen suorakentamisen vastustajan ja Kuusankosken puolustajan kunniaksi "Tähtisen hampaaksi".

Lehdessä julkaistu Kouvolan Sanomien muokkaama teksti:

"Rakennetaan uusi sairaala Palomäen päälle. Autoilla sairaalaan tulijat ohjataan sisään nykyisen Palomäen hätäkeskusluolan kautta samoin kuin kaikki ambulanssiliikennekin. Luolaan louhitaan myös valtava parkkipaikka. Palomäen päälle rakennetaan korkea sairaala josta on upeat näköalat yli koko Kouvolan. Samalla saadaan se näkyvä maamerkki Kouvolan ohikulkutien varteen josta päättäjät haaveilivat pari vuotta sitten".

Minun juttujani ette enää koskaan muokkaa sillä minä kirjoitin nyt viimeisen juttuni ns. lehteenne ja myös verkkosivuiltanne pysyn poissa. Kirjoittajan alkuperäisillä ajatuksilla ei nykyään ole mitään merkitystä aviisinne linjassa. Luulisi, että näin radikaaliin muutokseen pyydetään lupa tai edes informoidaan kirjoittajaa. Julkaisen myös molemmat versiot tänään blogissani Kouvolasta Kotoisin.

Onnea ja menestystä valitsemallenne mielipidekirjoittajia väheksyvälle linjalle!

Jussi Untolahti
Ei kommentteja :