perjantai 27. tammikuuta 2012

Lauantai-iltana ravintolaan oli tarkoitus lähteä juhlimaan, ottaa muutama olut vaan ja mennä kotiin nukkumaan


Nyt tuli sitten siihenkin heinäkuisen lauantai-illan ohjelmaan muutos. Kouvolan Entiset Nuoret (KEN) perustettiin vajaat 2 vuotta sitten. Heti alusta alkaen tuli runsaasti ehdotuksia yhteisen juhlan järjestämisestä. Asia muhi mielessä hetken mutta kun jäsenmäärä kasvoi koko ajan huimasti, niin jotain oli pakko ryhtyä tekemään.  Vapaaehtoiseksi järjestelyhommiin ilmoittautui sitten täysin yllättäen Esko ”Lalli” Lavonen ja pian saatiin mukaan myös Osuuskauppa Ympäristön toimialajohtaja Arttu ”Apa” Salmi. Eipä siinä sitten muuta tarvittukaan. Loppu on legendaa. Lalli hommasi esiintyjät, Osuuskauppa Ympäristö maksoi viulut ja Vaakunan väki viritteli hotellin juhlakuntoon KENejä varten. Vaakunassa oli vuoden 2010 lokakuisena lauantai-iltana 800 KENiä Gaalan vieraina ja lauteilla nähtiin huima kavalkadi paikkakunnan tähtiä kuten Kalevi Kullasvaara, Toni Rossi, Tuure Kilpeläinen, The Rockabilly Rockets ja loppuillan hoiti huikea Bilebändi Coverfield. Mika Saukkonen juonsi ja Henkka Hyppönen sekä dj Huruguru kumppaneineen hoitelivat dj:n hommelit. Porukka söi hyvin, otti kuppia, bailasi ankarasti, piti hauskaa ja ennen kaikkea tapasi vanhoja kavereitaan. Malmbergin Sami myi KEN-tavaraa aulassa ja minä otin lähinnä kuppia helpotuksesta huokaillen baarissa sillä kaikki sujui huimasta yleisömäärästä huolimatta kuin rasvattuna. Pian Gaalan jälkeen alkoi tulla runsaasti ehdotuksia seuraavasta Gaalasta. Asiasta Lallin kanssa keskusteltiin ja sovittiin, että ei nyt ihan heti. Kerran vielä päätettiin kuitenkin rykäistä.


Nyt sitä sitten rykäistään ja kunnolla, toivottavasti ei kuitenkaan ihan viimeistä kertaa. Huvitoimikunnan puheenjohtaja Lalli Lavonen tämän idean taas kehitteli ja sanoiksi puki. Mukaan saatiin heti Tykkimäen huvipuiston toimitusjohtaja Sakari ”Sakke” Pasanen ja Osuuskauppa Ympäristön toimialajohtaja Arttu ”Apa” Salmi. Tiistaina 24.01.2012 edellä mainitun porukan kanssa istuttiin ensimmäisen kerran saman pöydän ääreen ja sovittiin alustavasta suunnitelmasta. Näin siinä sitten kävi. KEN-Kesägaala 2012 pidetään ensi kesänä ja päivämäärä on heinäkuun lopun lauantaina 28.07.2012 ja tapahtumapaikkana Tykkimäen Huvipuisto. Lauteilla nähdään taas ensin paikallisia tähtiä, sitten Tero Vaara ja Mamba sekä aivan varmasti vielä jotain muutakin ohjelmaa. Suunnitelmat ovat nyt aivan alussa ja ohjelmaa päivitetään ja siitä ilmoitetaan heti kun kaikki on 100 % varmaa. Juhliin tuleville KENeille viritellään erilaisia lippu-majoitus-ateria ym. paketteja kunkin tarpeen mukaan ja myös pelkkiä pääsylippuja tulee ilman muuta myyntiin. Liput ja paketit pyritään saamaan myyntiin internetin kautta toimivaan lippupalveluun. Liput tulevat sisältämään oikeuden käyttää Tykkimäen laitteita silloin illalla, jos joku nyt uskaltaa niihin mennä. Bussikuljetuksia myös mietitään keskustan ja Tykkimäen välille. Ohjelmaa on todennäköisesti puoleen yöhön asti ja sen jälkeen vallataan iloisella porukalla Kouvolan keskustan terassit ja kuppilat. Uskon, että väkeä riittää niin Tomppaan, Amarilloon, Vaakunaan, Coffee Houseen kuin muihinkin keskustan huvipaikkoihin.


Samalle viikonlopulle osuu monia tapahtumia kuten esim. Kotkan Meripäivät. Tämän tiesimme aikaa valitessamme mutta päädyimme silti kyseiseen lauantaihin. Suomessa on kesäisin valtavasti tapahtumia ja aina menee jonkun kanssa lomittain. Jos ei muuta ole niin kohdalle sattuu vaikka kusiaispesässä istumisen MM-kilpailut Keltiäisjärvellä. Kuten jo sanoinkin niin ilmoittelen Kesägaalan asioista heti lisää kun tietoa ja varmistuksia tulee. Merkitkää viikonloppu kalenteriin ja miettikää miten tuon lauantain kukin voisi parhaiten hyödyntää. Lapsia tai lapsenlapsia voi viedä jo päivällä Tykkimäkeen ja monenlaisia koululuokkien ja kaveriporukoitten tapaamisia voi järjestää  päivällä pitkin Kouvolaa, terasseille toki kokoonnutaan jo hyvissä ajoin vanhoja tuttuja tunnistamaan ja Tykkimäessä aloitetaan sitten KEN-Kesägaalan huima meno noin kello 18.00.


Isännät ja juhlan järjestäjät tekevät ensin työnsä mutta vasta vieraat tekevät juhlasta ikimuistoisen. Toivottavasti heinäkuisena lauantaina kohtaan taas huiman joukon iloisia KENejä Kouvolan cityssä ja Tykkimäessä. Lupaan, että puheita en pidä. Suunnittelun, valmistautumisen ja hehkuttelun jokainen voi aloittaa vaikka heti.


Tervetuloa KEN-Kesägaalaan ja elämysten Kouvolaan!


Jussi Untolahti


Ei kommentteja :