torstai 21. huhtikuuta 2011

Styränki ja kansanedustaja Kouvolan Hansassa

Uuden Kouvolan suurin ja pitkäaikaisin mollaaja, Persujen uusi kansanedustaja Reijo Tossavainen, teki juuri sen mitä yritin ihmisille kertoa, mutta eipä mennyt sanoma oikein hyvin perille. Yli 3500 tyhmää kouvolalaista äänesti Valkealan kotipaikakseen ilmoittanutta Reijo Tossavaista eduskuntavaaleissa vaikka jo ennen vaaleja hän Etelä-Karjalan lehdissä allekirjoitti kotipaikakseen Savitaipaleen. Kotkan lehdissä ei näkynyt minkäänlaista kotipaikkaa, ei edes Kouvolaa. Kouvolan Sanomissa hän esiintyi aina valkealalaisena. Ei nähnyt vaalikarja metsää puilta. Heti vaalien jälkeen herra Tossavainen ilmoitti että on asunut jo 15 vuotta Savitaipaleella ja ollut Kouvolassa vain kirjoilla. Nyt hän vielä siirtää kirjansakin sinne ja samalla myös tietysti ”kouvolalaisen” kansanedustajan veroeurot menevät Savitaipaleen kassaan. Valkealan Saarennossa Tossavaisella oli vain alivuokralaisasunto joka on kuulemma tarvittaessa käytössä edelleen. Lain pykälät Tossavaisen kusetus ilmeisesti täyttää mutta mitenkähän on sen moraalisen puolen laita. Tämän kirjojen siirron nopealla julkistamisella Tossavainen myös osoittaa syvän halveksuntansa Kouvolaa kohtaan. Älykkäämpi mies olisi tehnyt siirron vaikka puolen vuoden päästä kaikessa hiljaisuudessa. Nyt moni jo uhoaa, ettei enää äänestä Tossavaista seuraavissa vaaleissa. Ei varmasti äänestäkään sillä eipä hänellä ole aikomustakaan asettua ehdokkaaksi enää uudestaan. Äänestäjien tyhmyyttä varmasti ihmettelevä Tossavainenkin tietää hyvin että kyllä suomalaisia kerran kusettaa mutta ei kahta.

Eivät toki ihan kaikki Reijo Tossavaista äänestäneet olleet tyhmiä vaikka niin tuossa ylempänä väitinkin. Valkealalaiset antoivat hänelle liki 1000 ääntä ja siinä porukassa on täytynyt olla useita samaan suureen kusetukseen osallistuneita henkilöitä. Joku muukin on varmaan asiasta tiennyt mutta kukaan ei asiaa selkeästi paljastanut. Ottakaapa valkealalaiset selville ketkä muut ovat teitä vedättäneet. Yli 2500 ääntä Tossavainen sai muualta Kouvolasta ja uskon että osaa heistä vituttaa ankarasti. Osa on tietysti sellaisia protestiäänestäjiä jotka eivät välitä mistään, eivät tiedä koko asiasta sen enempää eivätkä myöskään lehtiä lue. Ovat ilmeisesti äänestäneet ns. ”asiasta tietävien” tahojen levittämien ”Tossavaisen teesien” perusteella. Muutama pettynyt on Kouvolan Sanomien yleisön osastolla, nettisivuilla ja karmeassa ”Napakat” palstalla jo mielipiteensä ilmaissutkin. Räväkimmät mielipiteet KS:n tiukka Tossavaista suojeleva sensuuri on sentään estänyt.

Uskon että Reijo Tossavaisen siirtyminen selkeästi Etelä-Karjalan kansanedustajaksi on lopulta hyvä asia Kouvolalle. Täälläpäin kun ei kerran kansaa kusettaneeseen mieheen enää luoteta eikä ikävä häntä tule. Sipulikirkon kansa ottanee Reijon hurraten vastaan. Eivät valitettavasti vielä tiedä mitä saavat ja mehän ei heitä varoiteta, eihän.

Ennen sanottiin että tämmöinen Reijo Tossavaisen tekemä temppu on akkamainen ja kaverin käskettiin vetää hame päälle. Moinen ilmaisu tässä tapauksessa loukkaa mielestäni syvästi naisia. Kyseiseen temppuun ei olisi yksikään nainen alentunut. Enemminkin Reijo Tossavaiseen sopii hieman muuntelemani pätkä kaikkien tuntemasta vanhasta kunnon ”Tiernapojat” joulukuvaelmasta. Toivoisin että seuraavassa Kouvolan Hansakeskuksen joulutapahtumassa Reijo olisi vierailevana Savitaipaleen kunnan edustajana Tiernapoikien Murjaanien kuningas ja esittäisi soolona seuraavan pätkän. ”En ole millään viekkaudella enkä vääryydellä tullut teidän huoneeseenne laulamaan, vaan ihan teidän kouvolalaisten oman hyvän tahtonne mukaisesti. Olen vain yksi savitaipalelainen styränki ja kansanedustaja ja pyydän ymmärtämystä viekkaalle teolleni”.

Älkää Tossavaista äänestäneet surko vaikka teille nauravat nyt muutkin kuin Tossavainen. Muistakaa kuitenkin miten teitä kusetettiin. Vitutus ei tapa, se vahvistaa.

Jussi Untolahti

Ei kommentteja :