perjantai 8. huhtikuuta 2011

Pingviinien kävelykilpailut Kouvolassa


Poliitikon elämä on raakaa puuhaa. Tai miten sen nyt ottaa. Kolme vuotta valinnan jälkeen voi tehdä mitä tahansa mutta sitten alkaa poliitikon piinavuosi. Jatkoon pyrkijöitten ote terästyy. Kouvolan Sanomien Lukijalta-palstalle alkaa ilmestyä tihenevässä määrin kansanedustajien mielipiteitä Kouvolan asioista. Yleviä asioita otetaan esiin ja meille kuntalaisille luvataan seitsemän hyvää ja kahdeksan kaunista. Kouvolan kaupunginvaltuuston jäseninä on myös useita alueen kansanedustajia. Tätä asiaa olen aina ihmetellyt koska luulisi että eduskunnassa riittäisi tekemistä. Kansanedustajat ainakin kehuvat tekevänsä ahkerasti töitä niin Suomen kuin kotiseutunsakin eteen. Tosin pyrkiihän sinne tällä kertaa myös PerSujen Reijo Tossavainen jonka elämäntyö on Kouvolan seudun mollaaminen ja alueen elinkelvottomuuden äänekäs julistaminen. Jopa Kouvolan talouden konkurssikypsyyttä herra Tossavainen on vastuuttomasti julistanut julkisuudessa.

Kouvolan valtuuston kokouksiin kansanedustajat ovat osallistuneet heikosti. Kymmenen kokousta on pidetty vuonna 2010 ja poissaoloja on kertynyt runsaasti. Markku Laukkanen on ollut poissa 4 kertaa, Jari Larikka, Sari Palm ja Markku Pakkanen kukin 3 kertaa poissa. Ovat varmasti keskittyneet siihen varsinaiseen tehtäväänsä, mutta se on faktaa että nämä henkilöt ovat olleet vain ns. oman puolueen äänten kerääjiä kunnallisvaaleissa. Tulevien eduskuntavaalien jälkeen uskon että tällä porukalla on hyvin aikaa myös Kouvolan kunnallispolitiikalle. Jäävät kaikki ilman paikkaa Arkadianmäellä. Median vika ja kansa on äänestänyt väärin, luulisin.

Nyt näillä julkkistyrkyillä kyllä riittää aikaa Kouvolallekin. Meinasin ns. lentää perseelleni kun luin tämän aamun Kouvolan Sanomista viikon päästä olevan ”Muodin Yö” tapahtuman esiintyjälistaa. Siinä luki sanatarkasti näin. Tapahtumassa mukana mm. Markku Laukkanen, Jari Larikka, Sari Palm. Oli siinä muitakin nimiä perässä mutta heitä en tunne. Mutta että oikein 3 kansanedustajaa Muodin Yössä esiintymässä. Pitävätkö he tulisia palopuheita juuri ennen vaaleja. Epäilenpä että eivät pidä, pelkään että keekoilevat iloisen näköisinä kaupungilla ja jopa mannekiineina eri firmojen muotinäytöksissä.

Kyllä on ”Muodin Yö” tapahtuman järjestelyt vajonneet pohjamutiin. Eniten minua ihmetyttää se että mihin kaikkeen kansanedustajat suostuvat turvatakseen uudelleenvalintansa seuraavalle kaudelle. Kun nykyinen suhteeni Satun kanssa alkoi, hän opetti minut vetämään lakanoita. Ihmeellinen seremonia jossa sitä helvetin lakanaa viikkaillaan aikansa moneen suuntaan ja sitten lopuksi molemmat vetävät napakasti lakanaa itseensä päin. Sen jälkeen se silitetään. Minulla heräsi heti epäily että nyt miestä koetellaan. Nainen selvästi halusi selvittää mihin kaikkeen typeryyteen äijä suhteen takia suostuu. Minä siis viikkailin ja vetelin lakanoita mutta epäilevänä henkilönä vaivihkaa tiedustelin kavereiltani, josko heilläkin moista älyttömyyttä harrastetaan. Ällistyin kun tapa oli käytössä muillakin ihan täyspäisillä pariskunnilla. Sen on pakko olla joku naisten salaliitto. Kieltäydyin siis lähes kymmenen yhteisen vuoden jälkeen enää osallistumasta älyttömään lakanoitten viikkailu ja venyttely seremoniaan. Satu ilmoitti että tästä lähtien hän silittää vain omat lakanansa ja parivuoteen isosta aluslakanasta vain oman puolensa. Hyvin on ryppyiselläkin lakanan puolikkaalla uni maittanut.

Koska kansanedustajan paikka on niin haluttu ajattelin tarjota kaikille Kouvolan alueen ehdokkaille vielä yhden mahdollisuuden tuoda itsensä kansan tietoisuuteen. ”Muodin Yön” aluksi pidetään Pingviini-kävelyn Kouvolan mestaruuskilpailut. Ehdokkaat pukeutuvat frakkiin jonka selkään laitetaan kunkin ehdokasnumero. Jalkoihin laitetaan käsiraudat nilkasta nilkkaan jolloin kaikille sallitaan tasapuolisesti yhtä pitkät askeleet. Vasemmistolaiset lähtöviivan vasempaan reunaan, keskustalaiset keskelle ja oikeistolaiset oikeaan reunaan. Muut saavat hakea paikkansa mistä haluavat. Niinhän ne tekevät nytkin. Lähtö tapahtuu Kävelykatu Manskin Kymen Lukon puoleisesta päästä ja maali on siinä entisen Ylä-Manskin lipan edessä. Kansan hurratessa ehdokkaat sitten viipottavat, kukin puolueensa tyylille uskollisena, mahdollisimman nopeasti kyseisen matkan. Osallistujille sallitaan iskulauseitten huutelu suorituksen aikana ja se on suotavaakin. Voittaja nimitetään vuoden kouvolalaiseksi Pingviiniksi ja palkinnoksi annetaan yö lumilinnassa. Minä tarjoan voittajalle kaksi lasillista Johnny Walkeria Holvin terassilla kansan seuratessa hyväksyvästi ympärillä. Kyllä ne ehdokkaat tähän suostuvat. Ensi perjantaina nähdään Manskilla, osallistujat ottakoot omat frakit ja käsiraudat mukaan.

Kävely on taitolaji!

Jussi Untolahti

Ei kommentteja :