torstai 11. lokakuuta 2012

Kouvolan Tavikset ja Luuserit Oy


Kouvolalainen luottamusluokituslaitos Tavikset ja Luuserit Oy on pudottanut paikallisten virkamiesten, poliitikkojen ja yritysten luottamusluokituksia alaspäin jopa roskaluottamusluokkaan asti. Tavikset ja Luuserit Oy:n päätavis Johan Undvik selvitti runsaslukuiselle medialle yrityksen luokitusmuutoksia entisen China Centerin portilla.

Porttileijonan päällä istuneen "Mie olen Kouvolast" t-paitaan pukeutuneen Undvikin tarina oli karua kuunneltavaa. Tavikset ja Luuserit Oy:n tavan mukaan aloitettiin hyvistä uutisista. Luottamusluokituksensa ÅÅÅ-luokassa on säilyttänyt Osuuskauppa Ympäristö joka tulee vastaamaan kauppakeskus Veturin haasteeseen massiivisella tavalla sekä palauttamaan  Ylä-Manskin  terassin entiseen loistoonsa. Samaan luokkaan on noussut myös Kesko Oy vahvistamalla vähittäiskauppaketjuaan Kankaron ja Tornionmäen uusilla Supermarketeilla. Parhaaseen ÅÅÅ-luokkaan on nostettu talvilevolle vetäytynyt Allun Torikahvila sekä myös Raussi-Yhtiöt Sippolasta jota monikaan ei tuntenut ennen yrittäjäpalkintoa. Samoin on ÅÅÅ-luokkaan nostettu ehdollisesti kaikki ne yritykset jotka avasivat toisen myymälänsä myös Tervaskankaalle. Myöhemmin keskustan myymälän lopettaminen pudottaa luokitusta armotta. Siinä ne positiiviset uutiset sitten olivatkin.

Seuraavaan tarkasti seurattavaan ÅÅ-luokkaan on pudotettu kaikki ainoan myymälänsä keskustasta Tervaskankaalle siirtäneet yritykset kuten esim. Suomalainen Kirjakauppa, Topsport, Intersport, K-Kenkä, Body-Shop, Fenno-Optiikka jne. ÅÅ-luokituksen perään näille yrityksille on vielä liitetty maininta LH eli lievä halveksunta. ÅÅ miinus-luokkaan on pudotettu kaikki puhelin- ja nettioperaattorit joitten tarjouksista ei nykyään edes Tavikset ja Luuserit Oy saa mitään tolkkua. Erityisesti luottamusluokitusta voi vielä pudottaa operaattorien valheellinen mainonta internet-yhteyksien nopeuksista. Kuvitelkaapa, että teille myydään esim. uuni jonka maksimilämpötila on myyjän mukaan 300 astetta mutta Tornionmäessä ja varsinkin Utissa uuni ei kuitenkaan saavuta kuin 200 asteen lämpötilan. Jää ruisleivät paistamatta.

Alempaan Å-luokkaan ovat joutuneet kaikki yritykset jotka kiertävät näinä vaikeina aikoina veroja tekemällä kuititonta kauppaa ja käyttämällä pimeitä työntekijöitä. Liitteenä on vielä maininta SH eli suuri halveksunta. Palvelujaan vähentäneet ja palvelumaksujaan nostaneet pankit on pudotettu myös luokkaan Å ja jatkuva alamäki on luottamusluokituksessa epäilemättä edessä varsinkin jos toimintoja siirretään pois Suomesta. Asiakkailta suljetut ja käteistä käsittelemättömät konttorit siirretään roskaluottamusluokkaan välittömästi. Muut yritykset ovat vielä säilyttäneet luokituksensa ennallaan. Kouvolan Sanomien luokituksen pudotusta tosin harkitaan lisääntyneen roskalehtimäisen uutisoinnin takia.

Päättäjillä, poliitikoilla ja virkamiehillä menee vielä huonommin. Kokoa ajan esiin tulevien riitojen, lehmäkauppojen ja rikosepäilyjen takia luottamus Kouvolan päättäjiin on alamaissa. Kaikkien yli 60-vuotiaiden luokitus on pudotettu muutenkin alimpaan mahdolliseen luokkaan koska nyt tarvitaan nuorempaa voimaa päättäjien vastuulliseen joukkoon. Yksikään päättäjä ei tällä hetkellä ole ÅÅÅ-luokituksessa mutta kunnallisvaalien jälkeen tilanne voi muuttua. Tavikset ja Luuserit Oy seuraa heidän tekemisiään todella tarkasti ja nykyään niin yleisen sisäpiirin tiedon varassa on helppo toimia koska kaikki jutut tulevat julki näin vaalien alla ja vieläpä lehtien palstoilla. Roskaluottoluokituksella merkityn Aimo Ahdin ajojahti alkaa saada jo koomisia pirteitä. Tavikset ja Luuserit Oy paheksuu tietysti kaikkia väärinkäytöksiä ja arvostaa suuresti rötöksien paljastajia. Nyt ollaan kuitenkin uuden porteilla. Kristillisten valtuutettu Vesa Vainio paljastaa ilmeisesti todella hurjia juttuja Woodinno- hankkeesta koska äityi lehdessä kertomaan saamastaan uhkauksesta sekä paljasti myös käyttäytyneensä huonosti kaupungin Tallinnan matkalla. Oli oman kertomansa mukaan jopa oksentanut päälleen. Rehellisen miehen sanaan voi yleensä luottaa mutta se on huonoa, jos tarinat muistuvat mieleen humalan huurujen jälkitiloissa. Tavikset ja Luuserit Oy päätti pudottaa Vesa Vainion luokituksen varmuuden vuoksi roskaluottamus-luokkaan lisämerkinnällä AH eli armoton halveksunta. Olikohan se reissu muuten tämä kuuluisa seminaarimatka jonka kerrottiin olleen koko ajan tiukkaa asiaa? Tavikset ja Luuserit Oy on käynnistänyt perusteelliset tutkimukset matkan tapahtumista ja syntyneistä kuluista. Johan Undvik kuitenkin kertoi tuntevansa jonkinlaista sielujen sympatiaa Vesa Vainiota kohtaan omien henkilökohtaisten reissukokemustensa perusteella.

Erityisen suurta huolta Tavikset ja Luuserit Oy tuntee siitä, että ilmeisesti joko virkamiesten ohjeet on epäselvästi tehtyjä tai sitten niitä ei ymmärretä. Jos niitä taas ei tahallaan noudateta esim. hankintojen yhteydessä, niin Tavikset ja Luuserit Oy on valmis siirtämään kaikki kyseisten asioitten kanssa tekemisissä olleet henkilöt ja heidän yhteistyökumppaninsa roskaluottamusluokkaan.

Kaupunginjohtaja Lauri Lammenmäen luokitusta ei ole viime aikoina kyetty tekemään lainkaan koska mies on ollut 4 viikkoa pois työstään maanpuolustuskurssilla.  Tavikset ja Luuserit Oy:n aamukahviseurue on ollut syvästi järkyttynyt Lamminmäen työn pakoilusta ja lähtöaikeista suuren Kouvolan johdosta. Miten nyt kukaan voi jättää näin hienon ja yhteen hiileen puhaltavan virkamieskunnan ja poliitikot saati kotikaupunkiaan aina kehuvat ja arvostavat kaupunkilaiset, etenkin entisten maalaiskuntien asukkaat. Aina ansiokkaasti Kouvolaa mollannut Persujen kansanedustaja Reijo Tossavainen on siirretty roskaluottamusluokasta A-luokkaan koska mies asuu Savitaipaleella ja on ollut jo runsaan viikon haukkumatta Kouvolaa julkisesti. Tavikset ja Luuserit Oy:n luokituksen A eli Arvaamaton ovat saaneet myös Paavo Väyrynen ja Silvio Berlusconi joiden vetäytymiseen ei voi luottaa ja joilla on taipumus putkahtaa esiin mitä yllättävimmissä paikoissa.

Luottamusluokituslaitos Tavikset ja Luuserit Oy saattaa julkistaa seuraavan luottamusmittarinsa kunnallisvaalien tiimoilta jo ennen vaaleja. Ehdokkaiden kannattaa olla siis varuillaan, jäljillänne ollaan!


Johan Undvik
Päätavis
Luottamusluokituslaitos Tavikset ja Luuserit OyEi kommentteja :