lauantai 19. maaliskuuta 2011

Erään auton surullinen loppu


Meidän 4 vuotta vanha auto tiputti vettä alleen ja merkkihuollossa todettiin että vika on vesipumpussa. Pumppu päätettiin vaihtaa ja samalla asentaja ehdotti että autoon olisi hyvä vaihtaa myös uusi nokkahihna jota siinä ei edes ole. Auto jätettiin siis korjaamolle ja se oli valmis 4 päivää myöhemmin. Lasku oli lähes 1100 euroa ja se maksettiin välittömästi. Uutta nokkahihnaa ei sentään asennettu eikä laskutettu.

Auto luovutettiin sitten vaimolle joka heti töihin ajellessaan alkoi ihmetellä moottorin erikoista nakuttavaa käyntiääntä. Jälkeenpäin jopa eräs kyseisen firman automyyjä kertoi ihmetelleensä auton outoa käyntiääntä kun se siirrettiin huoltohallista pihalle. Autoa siirtänyt huoltoneuvoja ei huomannut mitään.

Auto palautettiin korjaamolle vielä samana päivänä. Nokkaketjun kiristys oli jotenkin unohtunut ja samoin tietysti koeajo jolla outo käyntiääni olisi varmasti pitänyt havaita. Auto saatiin takaisin korjattuna parin päivän päästä. Me hartaasti toivoimme ettei se nokkaketjun kiristyksen laiminlyönti olisi vaan aiheuttanut muita vaurioita. Väittivät että se ei voi aiheuttaa mitään vikaa.

Jotain outoa siellä kuitenkin oli. Vasemmalle kääntyessä auto piti tämän jälkeen outoa hankaavaa ääntä. Sen jälkeen löysin tavarasäiliöstä sinne unohtuneita isoja moottorin alle ja sivulle kuuluvia suojalevyjä. Ne kiinnitettiin huollossa seuraavana päivänä ja oletettiin että ääni poistuu. Taaskaan ei autoa koeajettu.

Ei se ääni kuitenkaan mihinkään hävinnyt joten auto tuotiin taas takaisin huoltoon ja tällä kertaa vika paikallistettiin vialliseen ohjaustehostimen pumppuun. Sinne lisättiin öljyä mutta autoa ei taaskaan sen jälkeen koeajettu. Sanottiin vain että pitää laittaa uusi tehostimen pumppu, hinta 310 € + työt eli noin 500 euroa. Kun autoa sitten vietiin kotiin, niin ääntä ei enää kuulunut, eli öljyn lisäys oli poistanut hankaavan äänen.

Viikon päästä huoltoneuvoja soitti ja sanoi, että nyt pumppu voidaan vaihtaa. Kerroin heti että vika onkin poistunut öljynlisäyksen myötä mutta huoltoneuvoja vaati että pumppu vaihdetaan, ehjään autoon? Sovittiin että kuunnellaan viikko.

Viikon päästä huoltoneuvoja soitti taas ja ilmoitti että nyt se pumppu pitää vaihtaa. Nyt syynä oli huoltoneuvojan mukaan se että pumppu oli koodattu tähän tiettyyn autoon ja 310 euron hintainen (asiakkaalle) pumppu jää muuten autoliikkeen varastoon. Tähän me emme luonnollisesti suostuneet. Seuraavaksi lähetin hyvin sapekkaan sähköpostin sekä autoliikkeen johtajalle että myös korjaamopäällikölle. Kyseiset palvelualalla olevat herrat eivät sitten edes kommentoineet asiaa.

Eivätkä olisi muuten ehtineetkään. Näin nimittäin heti että nyt vaimolla ns. keitti. Meni samana päivänä vastapäiseen autokauppaan ja niinhän meille sitten siunaantui ihan uusi pitkällä takuulla turvattu auto. Siinä edellisessä liikkeessä emme enää koskaan asioi.

Pitäkää puolenne näitä tunareita vastaan!

Jussi Untolahti

Ei kommentteja :