tiistai 30. huhtikuuta 2013

KENin neljäs vuosi
Viime syyskuun jälkeen viileät puhurit ovat puhaltaneet Kouvolan Entiset Nuoret (KEN) Facebook-ryhmän poluilla. Yksi ylläpitäjäkin vapautettiin tehtävästään ja kaksi on lähtenyt omasta tahdostaan. Vain yksi on joukosta jäljellä. Teija Honni halusi ottaa KENin vastuulleen ja hän uskoi vahvasti ryhmän mahdollisuuksiin. Taisi muuten Teija tehdä aivan oikein. Olen nimittäin saanut runsaasti viestejä varsinkin Kouvolan ulkopuolelta joissa on korostettu ryhmän tärkeyttä ja mahdollisuutta pitää yhteyksiä sen kautta entiseen kotikaupunkiin ja vanhoihin kavereihin. Viime päivien riitely KENin sivuilla vei ryhmältä 20-30 jäsentä ja taisipa jopa yksi lutunen joutua suljetuksi KENistä jatkuvan negatiivisen jankkaamisen takia. Lisäksi muutama jäsen poukkoilee ryhmästä pois ja taas takaisin. Ryhmän toiminta ei muutamaa ihmistä kaipaa joten ei oikeastaan ole mikään vahinko jos joku lähtee pois ryhmästä. Osa heistä palaa joukkoon aivan varmasti ja jäsenmäärä jatkaa nousuaan. Ylläpitäjä Teija Honni teki aivan oikein kun siivosi KENin sivut kaikesta ikävästä kirjoittelusta ja uskon vahvasti, että KEN lähtee tästä uuteen uljaaseen liitoon. Henkilövaihdokset ja sen myötä poistuneet tulehtuneet ihmissuhteet antavat ryhmän "yksinvaltiaalle" oivat mahdollisuudet toimia KENin ja koko Kouvolan parhaaksi. Parasta tukea KENit antavat ylläpidolle ja koko ryhmälle toimimalla ryhmän ohjeitten ja tavoitteiden mukaan sopuisan yhteishengen muistaen.

Seuraavan aatteen aikanaan kirjasin KENin tarkoitukseksi ja minusta se on vieläkin oiva ohje tulevaisuutta ajatellen.

"Ryhmä on tarkoitettu kaikille 50-80 luvuilla Ylä-Mannerissa, lipan alla, Red Carissa, Kannuksessa ja muissa keskustan huvi- ja kokoontumispaikoissa viihtyneille ja Kouvolassa aikaansa viettäneille entisille nuorille ja heidän elämästään kiinnostuneille. Kaikki mukaan riippumatta koti- tai syntymäkunnasta, syntyperästä, ammatista, asemasta, koulutuksesta tai varallisuudesta. Täällä kaikki ovat tasavertaisia jäseniä.
Ryhmän tarkoituksena on muistella menneitä ja luoda positiivista ja rakentavaa yhteishenkeä uuteen Kouvolaan.
Mitään emme vaadi mutta toivomme, että Osuuskauppa Ympäristö palauttaisi Ylä- Mannerin terassin entiseen loistoonsa".

Tuon toiseksi viimeisen lauseen kirjoittaisin nyt muotoon " Ryhmän tarkoituksena on muistella menneitä ja luoda sovussa ja hyvässä yhteistyössä positiivista ja rakentavaa yhteishenkeä uuteen Kouvolaan sekä välttää kaikkea negatiivista kirjoittelua. Ryhmää ei ole tarkoitettu kritiikkipalstaksi". Kirjoitin siis tavoitteeni alun perin hieman väärin sillä uskoni yhteiseen hyvään ja sen kehittämiseen oli luja enkä voinut mitenkään kuvitella katkerien ja negatiivisten ihmisten tarvetta kirjoitella sivuille kaikenlaisia ikäviä juttuja. Paljon siis tapahtui kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Pääosin toki hyvää mutta niistä olen kirjoittanut aikaisemmissa blogeissani jo ihan tarpeeksi.

Tekin saatatte muuten kuulua erääseen uuteen ryhmään tietämättänne. Kouvolan Sanomien karmea Napakat-palsta ja älykköjen suosima Suomi-24 keskustelupalsta ovat saaneet arvoisensa seuraajan kun suuri joukko myös KENin jäseniä on tahtomattaan liitetty KENistä lähteneen Anna Pajusen ylläpitämään "Lutuset-ryhmään" jossa myös KENistä vahvasti keskustellaan. Käykääpä katsomassa oletteko tietämättänne jo ryhmän jäseniä ja jos ryhmän keskustelun taso on teille sopivaa, niin liittykää ihmeessä kaltaistenne joukkoon.

Seuraava iso KEN-tapahtuma on sitten heinäkuun alussa lauantaina 06.07. Orilammella järjestettävä KEN-KesäKekkerit ja järjestelyjen päävastuu on Teija Honnin ja Orilammen osaavan henkilökunnan harteilla. Uskon, että KENit saavat taas elää unohtumattoman kesäpäivän Vuohijärven upeissa maisemissa. Juhlapaikka ja tapahtuman ohjelma ovat monipuolisia ja siitä kertovat julisteet suorastaan upeita. Kaikki on siis varmasti valmista kun suuri joukko entisiä kouvolalaisia saapuu Orilammelle muistelemaan nuoruuttaan ja tapaamaan vanhoja kavereitaan.

Itse en Orilammen tapahtumaan osallistu koska en ole enää KENin jäsen. Uskon ja toivon, että viime aikojen riitojen päähenkilöitten eli minun ja muutamien Helsinki-Espoo alueen änkyröitten sekä Lutuset-ryhmän voimahahmojen mahdollinen poissaolo tulee nostamaan tapahtuman tason ja yhteishengen todella nautinnolliselle tasolle.

Suuri kiitos Teija Honnille ja kaikille Oikein Hyvää Vappua!

Jussi Untolahti


Ei kommentteja :