torstai 3. tammikuuta 2013

Häkämies, Hallitus ja Haukion Huru-ukko


Kokoomus ja maan hallitus siipimiehinään Jyri Häkämies ja Sauli Niinistö ovat käynnistäneet KKK:n eli Koko Kansan Kusetuksen. Jyri Häkämieshän aloitti heti uudessa virassaan EK:n toimitusjohtajana kovan metelin palkkojen laskemiseksi koko Suomessa ja ilmoitti jopa omasta 5 % palkanalennuksestaan juuri äsken radiossa. EK:n edellisen toimitusjohtajan palkka oli liki 400 000 euroa vuodessa joten voihan siitä Häkämies hiukan pudottaakin ilman suurempaa köyhyyden pelkoa. Hallitus myöntäili varovaisesti tarkkaillen tilannetta ja lopullisen niitin täräytti näköjään muiden ohjailtavana oleva tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoittamalla vuosipalkkionsa alennuksesta. Presidentin palkkio on veroton ja nyt se todellisuudessa aiotaan laskea sille tasolle missä se oli Tarja Halosen aikana eli vain korotuksen verran Sauli Niinistö palkkaansa alentaa. Kansanedustajille ja ministereille kaavaillaan ilmeisesti noin 5 % alennusta palkkoihin eli silloin puhutaan muutamasta satasesta kuukaudessa. Pahasti pelkään, että nämä tappiot korvataan joillain huomaamattomilla palkkioilla tai kulukorvauksilla.

Hyvältähän tämä esimerkkinä tietysti näennäisesti näyttää mutta vastaava käytäntö pitäisi saada kaikille valtion ja kuntien huippuvirkamiehille ja samalla alentaa kuntien luottamusmiesten palkkioita oikein rutkalla kädellä. Näin tuskin kuitenkaan tapahtuu. Tällä esimerkillä on tietysti vain ja ainoastaan selkeä tarkoitus vaikuttaa tuleviin palkkaneuvotteluihin ja estää maltilliset korotukset tai jopa alentaa palkkoja. Kaikki siis aiotaan kokoomuksen johdolla ottaa tavallisten pienituloisten selkänahasta. Hulppea ja pelottavan laaja suunnitelma tämä KKK siis kaiken kaikkiaan on.

Talonpojan tappolinjalla ollaan, sanoi Veikko Vennamo aikoinaan. Nyt yritetään kaataa tavallisten suomalaisten työtätekevien ihmisten talous. Mehevä riitahan tästä tulee sillä työntekijäpuoli ei tätä niele millään tasolla. Lakkoaaltoon ollaan siis menossa ja sehän ei tässä tilanteessa hyödytä ketään. Komissaari Olli Rehn sanoi juuri äsken radiossa, että Euroopan talous alkaa pikkuhiljaa elpyä eli pahin on jo ohi mutta Suomessa tätä ei haluta kansalle myöntää. Suurituloisten toimeentulossa tämä tappolinja ei suurtakaan muutosta aiheuta mutta juuri ja juuri toimeentulevat ihmiset joutuvat ilman muuta vaikeuksiin ja jopa sossun luukulle tai pikalainojen kurimukseen jos palkkojen alennukseen lähdetään. Moniko muuten huomasi, että arvonlisävero ja monissa kunnissa myös kunnallisvero nousivat nyt vuodenvaihteen jälkeen ja nämäkin kaventavat pienituloisten kansalaisten toimeentuloa.

Kokoomus on menestyksen huumassa etääntynyt tavallisen suomalaisen elämästä entistä enemmän suurpääoman rengiksi. Vuorineuvokset vievät Björn Wahlroosin johdolla näitä onnettomia poliitikkoja kuin mätää kukkoa. Varsinkin Kouvolassa luottamus kokoomukseen on vastaisuudessa entistä kehnompaa koska tämän kokoomusjohtoisen hallituksen johdolla meiltä on viety mm. oikeusistuimet ja aluehälytyskeskus. Tämä kaikki tulee heijastumaan seuraaviin eduskuntavaaleihin. Uskonkin, että nyt kun osa KKK:n suunnitelmista on jo esillä, niitä viedään eteenpäin kovalla vauhdilla ja sitten sopivasti ennen vaaleja tulee käänne toiseen suuntaan. Kansalle taas annetaan jotain pikkulisiä ja verohelpotuksia eli Koko Kansan Kusetus (KKK) saa taas näitten vastuuttomien pelurien toimesta uuden suunnan vaalimenestyksen varmistamiseksi.

Kotkan Häkämiehiin ja savolaiseen Kataiseen en ole luottanut koskaan ja Sauli Niinistökin näyttää nyt menneen samaan kälyiseen KKK-porukkaan. Seuraavissa vaaleissa nähdään, olemmeko me suomalaiset sinisilmäistä ja lyhytmuistista väkeä. Minulla ainakin alkaa olla vaikeuksia äänestää näitä onnettomia tunareita uudelleen isänmaatamme kurittamaan.

Jussi Untolahti 

Ei kommentteja :