keskiviikko 12. syyskuuta 2012

KooKoon vahvistus katsomossa


Kookoo aloittaa Mestiskauden tänään ja tavoitteet ja odotukset ovat taas kovat. Paljon pelaajia lähti muualle ja uusia on hankittu tilalle. Jääkiekko on nykyään pelkkää bisnestä ja seurojen omistajat ja johtohenkilöt ovat kovien taloudellisten paineitten alla. Sponsorisopimukset on toki tehty mutta nyt ollaan siinä tilanteessa, että yleisö pitää saada viihtymään hallissa. Viime kaudella siihen riitti hyvä jääkiekon pelaaminen ja kohtuullinen menestys.

Nyt taidetaan olla toisella linjalla. Yleisömagneetiksi on hankittu kaksi vuotta pelaamatta ollut ylipainoinen Matt Nickerson, joka jo harjoitusotteluissa sai 4 pelirangaistusta ja aloittaa siis kauden vahvistaen Kookoota kahden pelin ajan katsomosta käsin. Jotenkin tulee mieleen, että mitäpä jos seuran johto ja valmentajat ovat olleet tämän takana ja toivoneet Nickersonilta tiettyä käytöstä julkisuuden saamiseksi ja vastustajan pelottelun merkeissä. Homma sattui vain KooKoon julkisuuden tavoittelun kannalta pahaan rakoon kun Jokerien Semir Ben-Amor pani paremmaksi hakkaamalla tajutonta Ville Peltosta vielä jään pinnassakin. Matt Nickerson tunnetaan lähinnä negatiivisista asioista kuten SM-Liigan yhden kauden jäähyennätyksestä ja väkivallasta myös jään ulkopuolella. Tämä KooKoon vahvistus sai Ässissä pelatessaan mm. kolmen ottelun pelikiellon lokakuussa 2007 pelatun ottelun jälkeen ja vielä pelikiellossa ollessaan viiden ottelun lisärangaistuksen. Nickerson nimittäin kävi fyysisesti kiinni Ilveksen puolustajaan pukukoppikäytävällä ottelun jälkeen. Lisäksi Ässät sai 10 000 euron sakot pelikiellossa olevan pelaajan valvontavelvollisuuden laiminlyönnistä. Luulisi, että mies on oppinut jo jotain.

Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut. Harjoitusotteluiden 4 pelirangaistusta kertovat karua kieltään keskenkuntoisen vahvistuksen asenteesta. Median kautta on myös luettu mielenkiintoisia juttuja herran ajatuksista jääkiekon viime aikojen tapahtumista. Matt Nickerson sanoi olevansa jonkinlainen suojelija kentällä ja oli myös iloinen, että häntä pelätään. Samoin typerästi jäällä ja sen ulkopuolella itsekin käyttäytynyt Nickerson kertoi, että ei hyväksy poliisin puuttumista HIFK-Jokerit ottelun tapahtumiin. Sanoi vielä, että "We can police ourselves" eli jotakuinkin niin, että selvitämme itse asiat. Nyrkein ja tappelemalla ilmeisesti. Yle-Kymenlaakson radiotoimittajakin ihmetteli Nickersonin lausuntoa ja sanoi, että jos Ville Peltosen käsittämätön pahoinpitely olisi tapahtunut Kotkassa nakkikioskilla, niin siitä olisi tullut vankeutta. Toivotaan, että nämä Nickersonin typerät lausunnot ovat vain surkeaa yritystä pitää yllä kovan pojan kyseenalaista imagoa.

Eniten minua huolestuttaa näitten Ben-Amorien ja Nickersonien kaltaisten väkivaltaisten pelaajien vaikutus jääkiekon junioripelaajiin. Tyhmä yleisö hurraa kaukalon väkivallalle ja junnut siinä mukana. Eräs junnuvalmentaja kertoi tänään radiossa karua juttua harjoituksista jossa alle 10-vuotiaat junnut jo pudottelivat hanskoja jäähän. Vastuu tästä on tietysti omistajilla, seurojen johdolla ja valmentajilla. Junnujen osalta myös vanhemmilla. Saattaa jopa käydä niin, että pikkupoikia siirtyy yhä enemmän jalkapallon pariin. Odotan mielenkiinnolla kuinka monta pelirangaistusta KooKoon pelottavaksi vahvistukseksi hankittu Matt Nickerson kauden aikana hankkii vai olivatko harjoitusottelut vain seuran johdon määräämää julkisuuden hankkimista.

Jääkiekkolegenda Lalli Partinen tuomitsi kaukaloväkivallan ja sanoi, että eihän nyrkkeilyotteluakaan keskeytetä välillä ja ryhdytä pelaamaan jääkiekkoa. Tämän oman elämänsä kiekkopoliisin kannattaisi ehkä miettiä Lallin sanomaa.

Jussi Untolahti

Ei kommentteja :