tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kouvolan Tykkimäessä tavataan!


Perustin Kouvolan Entiset Nuoret (KEN) Facebook-ryhmän 30.04.2010 ja ensimmäisen KEN-Gaalan suunnittelu käynnistyi jo toukokuussa jäsenten kiivaitten vaatimusten perusteella. Varsinaiseen vauhtiin päästiin kun  Esko ”Lalli” Lavonen ilmoittautui yllättäen vapaaehtoiseksi ja sittemmin kantoi myös päävastuun Gaalan ohjelmasta ja esiintyjistä. Timo Härkonen suunnitteli ilmaiseksi KENin hienon logon ja sponsoreita alkoi ilmestyä kuin tyhjästä Sami Malmbergin Studio-Optarin ehtiessä ensimmäisenä. Sen jälkeen kortensa kekoon kantoivat täysin pyytämättä vielä 8 muuta KENin yrittäjäjäsentä, Nipan Grilli, Tietopetri Oy, Hius-ja Kauneussalonki Lehtomäki, Risto Peltolan leipomo Oy, Tilikievari Ky, Kaskilehto Ky, Kuvaportti Ky ja hotelli Vaakuna. Rahaa kertyi yhteensä huikeat 2530 euroa ja niillä hankittiin 2000 kpl ilmaisia tarroja ja rintanappeja. Lallin, Timon, Samin ja muitten asiaa edistäneitten hyvien ihmisten vapaaehtoinen apu veti mielen nöyräksi.

KEN-Gaalan järjestelyt etenivät vauhdikkaasti ja heti alusta lähtien Apa Salmi ja Sokos Hotelli Kouvolan Vaakuna lupasivat ottaa vastuun Gaalaan liittyvistä huomattavista kuluista. Ihan alussa meillä oli Lalli Lavosen ja  Apa Salmen kanssa suuruudenhullu tavoite saada jopa 400 juhlijaa lokakuun 2010 suureen KEN-huipennukseen. Sekin arvio meni pahasti pieleen, KENeja tuli paikalle 800 henkeä. Kouvolan oma poika Mika Saukkonen juonsi illan, Henkka Hyppönen hoiti Dj-hommat yhdessä Dj Hurugurun kanssa ja juhlivia entisiä Kouvolan nuoria viihdyttivät Lalli Lavosen järjestämät loistavat esiintyjät. Lähes kaikki esiintyivät vielä talkoohengessä Lallin hyvien suhteitten ansiosta ja loput kustansi sitten Sokos Hotelli Kouvolan Vaakuna.

Nyt ollaan toisen KEN-Gaalan porteilla. Tällä kertaa mukaan lähtivät Gaalaa kustantamaan jälleen Osuuskauppa Ympäristö toimialajohtaja Arttu Salmen johdolla ja uutena mukaan saatiin hienot puitteet tarjoava Tykkimäen huvipuisto ja toimitusjohtaja Sakari Pasanen. Sponsorit olivat siis valmiina ja yhdessä he kustantavat illan esiintyjät. Mestaritaikuri ja moottoriturpa Markku Purho (KEN) juontaa illan taattuun tyyliinsä. Lauteille nousee ensin 12-henkinen Motown-ryhmä lauluyhtye Uudet Tuulet ja Kaikko Bänd sekä sitten Tero Vaara ja Mamba. Saattaapa siellä olla pientä yllätysohjelmaakin illan kuluessa. Tässä vaiheessa mukaan on epävirallisesti ilmoittautunut jo noin 450 henkeä ja kun siihen lisätään avecit, kaverit ja muut mukaan tulijat niin Tykkimäki on lauantaina piukassa iloisesti juhlivaa väkeä. Kun juhlat Tykkimäessä kymmenen korvilla päättyvät niin sitten me siirrymme Kouvolan keskustan terasseille ja kuppiloihin. Virallisina jatkopaikkoina ovat Pub Old Tom, Amarillo, Coffee House ja hotelli Vaakuna. Siellä sitten jatketaan hauskanpitoa pikkutunneille asti.

Kouvolalaisille suosittelen Tykkimäkeen saapumista fillareilla tai jopa kävellen. Testasin fillarointia ja paluu Tykkimäestä muutaman oluen jälkeen vei noin vartin. Gaalan jälkeen toki taksitkin kulkevat ja Laurilan Hannu on luvannut ajaa muutaman ylimääräisen bussivuoron 21.30-22.30 huitteilla. Autoilla tulevat voivat toki napata autonsa täyteen KENeja kohti Kouvolan keskustaa ja illan jatkobileitä. Yhteispelillä kaikki sujuu.

Tykkimäessä tavataan!

Jussi Untolahti


Ei kommentteja :