maanantai 30. heinäkuuta 2012

Taashan myö Kouvolas ja Kaalas tavattii

                                                   
                                                   
Viime syksynä KEN-Gaalan 2012 järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Esko "Lalli" Lavonen (KEN)  oli taas tapansa mukaan asioita pähkäillyt ja ehdotti minulle Kesä-Gaalan 2012 tapahtumapaikaksi  Tykkimäen huvipuistoa. Ajatus kuulosti heti hyvältä ja paikka suorastaan loistavalta. Alustavasti otettiin sitten yhteyttä edellisen Gaalan pääjärjestäjään, Osuuskauppa Ympäristön toimialajohtaja Arttu Salmeen (KEN) sekä Tykkimäen huvipuiston toimitusjohtaja Sakari Pasaseen (KEN). Molemmat näyttivät heti vihreää valoa suunnitelmalle ja siitähän se lähti kuin Ahti kulmahuoneesta. Uudenvuoden aattona pähkäiltiin asiaa ensimmäisen kerran porukalla ja lyötiin lukkoon Gaalan päälinjat. Lalli sai tehtäväkseen hoitaa ensimmäisen bändin joksi sitten valikoitui huikean hienoa musiikkia Gaalassa esittänyt Lauluyhtye Uudet Tuulet ja Kaikko Band. Apa Salmi hankki toiseksi bändiksi Tero Vaaran ja Mamban. Vielä kun mukaan saatiin mestaritaikuri ja moottoriturpa Markku Purho (KEN) kavereineen niin baletti alkoi olla valmis. Kuluista lupautuivat vastaamaan Osuuskauppa Ympäristö ja Tykkimäen huvipuisto jotka myös saivat tapahtuman kaikki  lipputulot ja myyntituotot, sillä  Kouvolan Entiset Nuoret (KEN) Facebook-ryhmähän on tunnetusti täysin rahaa käsittelemätön yhteisö.

Talven ja kevään aikana tapahtuman järjestelyt etenivät sujuvasti ammattilaisten hoitamina ja me Lallin kanssa seurasimme menoa tyytyväisinä myhäillen. Hyvissä ajoi ennen Gaalaa sitten taas kokoonnuttiin ja mukaan liittyi myös Tykkimäen Raveliinin ravintolapäällikkö Hanna Ruokola. Nyt lyötiin lukkoon loput asiat kuten esim. tarkat aikataulut, julisteet, ruokailut, alkoholitarjoilut, pääsyliput, jatkot kaupungilla ja kuljetukset Tykkimäkeen ja takaisin. Tykkimäki ja Sakari Pasanen lupautuivat vielä ottamaan taloudellisen vastuun linja-autojen lisävuorojen takuumaksuista ja Hannu Laurila lupasi tuoda paikalle tarvittavan bussikaluston. Kävin vielä pari kertaa Tykkimäessä tutustumassa systeemeihin eli katsomassa mm. Popedaa ja juomassa kaljaa. Mitään muuta huomautettavaa en havainnut paitsi, että KENit tuntien pyysin ulkoravintolaa kolminkertaistamaan oluen myyntipisteet ja kylmäkaapit.  Pyyntöni osui kohdalleen ja Gaalassa kylmää juotavaa riittikin kohtuullisin jonotusajoin. KEN-Gaala 2012 alkoi olla huipennusta vailla. 

KENin Faceboook-sivuilla käytiin varsinkin viimeisellä viikolla kiivasta keskustelua Gaalasta ja tunnelma alkoi tiivistyä. Tunsi oikein kuinka kuume nousee. Lauantaina kävin päivällä kuvaamassa Sakaristonmäen entisiä nuoria ja kuuntelemassa huikeita tarinoita mm. kiljun teosta. Illan suussa lähdimme sitten jo ennen viittä Satun kanssa fillareilla Tykkimäkeen kamerat ja vehkeet mukana. Lalli Lavosen kanssa nautimme Raveliinissa maittava buffet-ruokailun oluitten kera ja sitten ryhdyttiin jännittämään, tuleeko sitä porukka vai ei. Tulihan sitä ja paljon tulikin. Ensin täyttyi olutravintola ja sitten Huvilavetti. Alkoi hiukan olo helpottua. Satu painui kaikkia halvatun härveleitä testaamaan Loop Fighterista lähtien ja minä ryhdyin kuvaamaan Gaalaan tulijoita. Ei siitä kuvaamisesta meinannut tulla mitään koska koko ajan tapasin entisiä ja uusia tuttavia ja juttua riitti puolin ja toisin. Ainakin sata halausta sain ja välillä oli naama punaisena huulipunasta. Varmaan ilmeestä näki, että viihdyin loistavasti sillä oluen juontikin meinasi unohtua. Markku Purho veti kavereineen hienon alkushown ja sitten pääsivät vauhtiin illan loistavat bändit. Varsinkin Lauluyhtye Uudet Tuulet ja Kaikko Band hämmästyttivät monet kuulijat loistavalla musisoinnillaan ja Mamba taas sai eritoten mimmit jammailemaan vauhdikkaasti. Suurin  menestys oli kuitenkin olutravintolalla joka oli koko illan ääriään myöten täynnä juhlivia KENejä. Jälleen tapaamisten riemu oli suuri,  juttu luisti, nauru raikui ja juomat maistuivat. Ilmeistä näki, että porukka nautti lämpimästä  illasta, musiikista  ja ennen kaikkea toisistaan. 

Kymmenen pinnassa kaikki oli sitten Tykkimäen osalta ohi ja ulos purkautui tyytyväistä väkeä tosin erään "turvamiehen" mielestä hieman liian hitaasti. Bussit, yksityisautot, Sanin Jannen Renault Dauphine ja  fillarit toivat väkeä keskustaan ja Old Tomin terassi oli pian täynnä kuin se kuuluisa Turusen pyssy. Jarru on vauhdin surma sanoi entinen Papinkujan kolli ja huima meno jatkuikin Anton (KEN) hyvässä huomassa aina kello kahteen asti. Hurjimmat jatkoivat vielä Vaakunaan ja osa jäi sitten nopeasti nousseen ukonilman jalkoihin. Olipa eräältä juhlivalta neidolta varastettu fillarista satulakin. Meno oli kuulemma ollut komeaa ilman istuinta. Juuri sateen ja ukkosen alta ehdittiin sitten kotiin ja meillä vielä pikku yömyssyt nautittiin parin KENin kanssa. Hauska ilta oli huipennuksensa saanut ja seuraava aamu alkoi hiukan pelottaa. Jäätelöllä ja Kouvolan lakritsilla siitäkin selvittiin.

Kiitos järjestäjille ja ennen kaikkea kaikille Gaalassa olleille sekä hengessä mukana eläneille. Minä nautin hienosta illasta, teistä kaikista ja Gaalan tunnelmasta. Tämä kyllä kannustaa taas miettimään jotain uutta KEN-tapahtumaa.

Jussi Untolahti

Ei kommentteja :