perjantai 26. elokuuta 2011

Seksikäs kaalinviljelijä

Ennen seksi oli häveliästä, salaista, vähintäänkin yksityistä tai jopa kiellettyä. Jostain sekin laji kuitenkin meille -60 luvun kolleille tuli tutuksi. Ei meitä kuitenkaan puuhun mikään luonto ajanut kuten sitä kuuluisaa tikanpoikaa. Meidän luontona toimivat naapuruston isommat ja tietävämmät jo kaiken kokeneet kollit. Tarinat olivat hurjia ja värikkäitä. Totuus sitten joskus myöhemmin paljastui pirun paljon karummaksi ainakin sen alkutaipaleen osalta. Jälkeenpäin tuleekin aina mieleen se Savitaipaleen aikamiespoika Repa, joka ei varmasti ollut alastonta naista nähnyt kuin kosteissa unissaan. Kossupullon tanssilavan takana nautittuaan herkesi tosi Auervaaraksi. Kertoi nuoremmille, että ensimmäinen kesän merkki on se, kun lähimetsästä kuuluu immenkalvon iloinen poksahdus ja jatkaa sitten kuinka niitä viime kesänäkin puhkottiin kuin muikkuja. Nuorempi kaarti oli kuin ällikällä löyty armottoman paineen levitessä teini-ikäiseen keskikehoon. Edesmennyt isänikään ei olisi todennäköisesti itseään seksuaaliterapeuttina elättänyt. Kun olin jo 18 vuotta täyttänyt ja haparoivat ensiaskeleet seksin poluilla ottanut, niin isä-Aarre valisti ihan vakavalla naamalla, että naisista on parasta pysyä erossa, ei niistä saa kuin tauteja ja murheita. Ei uponnut onneksi oppi kovin hedelmälliseen maaperään mutta eipä näistä nuoruuden ajan pedagogeista mitään traumojakaan ole jäänyt.

Nykyään sanaa seksi käytetään tarkoituksenmukaisesti aivan väärin. Kaikki on nykyään seksikästä. Monet työelämän alueetkin ovat seksikkäitä tai sitten eivät. Parhaat ovat jopa mediaseksikkäitä. Tosin sitä linjaa pitää käyttää varoen, ettei käy kuin Audipomo Esko Kiesille joka innoissaan saamastaan julkisuudesta rinnasti auton naiseen, meni hyvä virka alta. Urheilulajeissakin on toimittajien mielestä seksikkäitä ja ei-seksikkäitä lajeja. Minusta uinti, voimistelu, beach-volley, taitoluistelu, aerobic ja osin yleisurheilukin ovat niitä oikeasti seksikkäitä lajeja, ainakin jos asiaa mitataan asusteitten niukkuudella. Sumo-painista taas saa jokainen muodostaa ihan oman käsityksensä. Jääkiekko, moottoriurheilu, amerikkalainen jalkapallo ja miekkailu taas eivät ole, koska niissähän ei suorittajista näe kuin turvalliset varusteet. Mutta näin yksinkertainen asia ei kuitenkaan ole. Toki vähäpukeiset Kiirat ja Hanna-Mariat ovat myyviä mutta lajien seksikkyyteen on muitakin syitä. Lajin vaarallisuus ja särmikkäät persoonat tekevät usein monista lajeista mielenkiintoisia seurattavia eli mediaseksikkäitä.  Miettikääpä vaikka alppilajeja ja Kalle Palanderia, F1:stä ja Kimi Räikköstä, kehonrakennusta ja Kike Elomaata sekä mäkihyppyä ja Matti Nykästä sekä Harri Ollia. Heillä kaikilla on saavutuksiakin lajeissaan mutta eniten juttuja on tullut ihan muista ansioista. On annettu kärkkäitä lausuntoja milloin mistäkin, tehty lehtolapsia, tapeltu, käyty vieraissa, erottu, avioiduttu, puukotettu, ryypätty ja ennen kaikkea annettu runsaasti aihetta lehdille kirjoitteluun ja tietysti edistetty samalla lehtien myyntiä. Eihän tässä mustan makkarankin kyllästyttämässä maailmassa nyt mitään seksikästä ole! On siinä, siinä on juuri sitä lehtimiesten keksimää mediaseksiä joka myy ja tuo rahaa lehtitaloille, välillä myös näille lööppien kuningattarille ja kuninkaille. Edellä mainitut ovat sentään uransa varrella jotain saavuttaneetkin. Tuksut ja kumppanit ovat sitten aivan oma lukunsa.

Monet ammatit ovat nykyään seksikkäitä tai mediaseksikkäitä. It-ala, personal trainerit, tanssiryhmät (paitsi Tuksun) roskajournalismi, politiikka, lentäminen, lentokoneissa tarjoileminen, uhkapeliammattilaisuus, ammattimainen moottoriurheilu, musiikkiala, saippuasarjat ja elokuvakin ovat nykyään niin pirun seksikkäitä aloja jos lehtiin uskomme. Selvästi taas lähes seksittömiä taviksia ovat koneasentajat, opettajat, lakimiehet, kulttuuritoimittajat, kaikki virkamiehet, rekkakuskit, tarjoilijat, sijoittajat, jokamiesluokan kuskit, karaoke-laulajat ja kesäteatterien näyttelijät. Ihan ulkona kaikesta ovat työttömät, osa-aikaiset työntekijät, puhelinmyyjät, siivoojat, myyntimiehet, tv-lupatarkastajat, verovirkailijat ja Kelan työntekijät. Näistä viimeksi mainituista ei revi seksiä esiin kuin lähipiiri. Vai oletteko nähneet lehdissä juttua seksiä tihkuvasta Kelan korvauskäsittelijästä kuumalla rantalomalla ryntäät bikineistä pursuen.

Joillain kuitenkin riittää itsekritiikkiä ja tilanteen realistista tajuamista etelän mediankin pyörityksessä. Suurkaupungin aviisin nirppanokka blonditoimittaja oli pantu minihameessa ja korkokengissä tekemään juttua pohjois-savolaisesta kaalinviljelijästä. Haastattelun lopuksi blondi kysyi haalareihin pukeutuneelta pönäkältä kaalinviljelijältä, että kuinka seksikkääksi alaksi tämä kaalinviljelyn nykyään arvottaa. Kaalikuormaan nojaillut hikinen savolaisäijä tuijotti hetken blondia ja sanoi sitten, että ei tällä saatanan matoisten kaalien keräämisellä ole mitään tekemistä seksin kanssa, eikä perkele pidäkään olla.
Näinhän se juuri on!

Jussi Untolahti


Ei kommentteja :