keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Vakavia miehiä ja hymyileviä naisia


Tällä hymyllä ei pärjää

Luin juuri äsken tehdystä uudesta tutkimuksesta joka selvitti millaisia miehiä ja naisia pidetään seksikkäinä. Tutkimuksen mukaan vakavat miehet ovat seksikkäitä ja hymyilevät herrat näyttävät naismaisilta. Tyhjännaurajat nyt on aina tiedetty selkeiksi häviäjiksi tällä rintamalla, mutta nyt on hymyilevätkin miehet sitten pantu pannaan. Vastaavasti nätisti hymyilevä nainen on saman tutkimuksen mukaan selvästi seksikkäämpi ja vetovoimaisempi kuin kohtalokkaan näköinen nirppanokka. Täytyypä lähteä tekemään vertaileva tutkimus ensimmäisenä lämpimänä kesäviikonloppuna kaupungin terasseille. Näinköhän kohtaan tuimailmeisiä herroja ja hymyileviä naisia?

Tutkimuksia on monenlaisia, tärkeitä ja vähemmän tärkeitä. Vanhan läänijaon aikoina Kymen lääninhallitus teki tässä takavuosina, kun kännykät alkoivat yleistyä, laajan ja kattavan vertailevan tutkimuksen kännykän ja lankapuhelimen käyttökuluista. Kännykkä oli nimittäin siihen aikaan vielä vähän semmoinen juppien lelu, toisin kuin nykyään. Halusivat kai tällä tutkimuksellaan myöskin hillitä kännyköitten ostointoa. Saatanallisen muutaman kuukauden raatamisen jälkeen tutkimuksen tulokset sitten julkaistiin ja jopa Kouvolan Sanomat teki asiasta ison jutun. Lääninhallituksen virkamiehet olivat tulleet perusteellisen työ tuloksena siihen johtopäätökseen että kännykällä soittaminen oli huomattavasti kalliimpaa kuin lankapuhelimesta soittaminen. Totta oli tutkimuksen jokainen sana. Kännykän käyttö oli siihen aikaan sen verran kallista, että tuloksen nyt vain tiesi jokainen puhelinta yleensäkin käyttävä jo etukäteen ja hinnastoistakin se selkeästi selvisi. Nykyäänhän niistä puhelinten ja puhelujen hinnoista ja määräaikaisista kytkysopimuksista ei ota selvää pirukaan ja nuoriso ei edes lankapuhelinta tunne.

Työvoimaministeriökin teetti aikoinaan laajan tutkimuksen Lapin alueen työttömyyden pikaisesta poistamisesta. Runsaan vuoden asiaa suurella joukolla pohdittuaan ministeriön herrat julkaisivat monta sataa sivua käsittäneen laajan selonteon asiasta. Kaikki olettivat että nyt ovat Lapin työttömyysongelmat ratkaistu. Eivät muuten olleet, nimittäin tämän pitkän, kalliin ja laajan tutkimuksen tuloksen olisi voinut kiteyttää hyvinkin yhteen lauseeseen. Lapin alueelle on luotava lisää työpaikkoja tai sitten alueen asukkaitten on muutettava etelään töihin. Totta oli tämänkin tutkimuksen lopullinen ja yllättävä tulos. Veronmaksajat taas maksoivat molemmat edellä mainitut tutkimukset. Välillä tulee mieleen että kannattaisikohan joskus kysyä asiaa ensin joltain ihan täysipäiseltä kansalaiselta ja jos tämä ei tiedä, niin sitten voisi ehkä alkaa miettiä vaikkapa tutkimuksen tekoa.

Kaverini teki tässä taannoin eräänä juhannuksena nopean, tarkoin harkitun ja täysin oikeaan osuneen tutkimuksen. Kuunneltiin radiosta juhannuspäivänä aattoillan hukkuneitten käsittämätöntä määrää. Kaverini tuli siihen tulokseen että jäätelön syönti lisää hukkumiskuolemia. Perusteli väitteensä sillä että kesällä myydään enemmän jäätelöä kuin talvella ja kesällä siten myös hukkuu enemmän ihmisiä kuin talvella. Se oli siinä, eikä tutkimus maksanut valtiolle mitään. Päinvastoin, sillä saihan valtio meiltä juhannuksen aikana melko runsaasti verotuloja mm. alkoholiveron muodossa.

Naama vakavaksi ja baanalle!

Jussi Untolahti

Ei kommentteja :