keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Aatu ja Elvis

Britanniasta kuuluu hälyttäviä uutisia. Viime viikolla erään britin akvaariosta oli löytynyt Aatun näköinen kala ja tänään näin lehdessä kuvan jossa jonkun onnettoman britin talo oli aivan Hitlerin näköinen. Ihmiset näkevät kaikenlaista ja taitavalla kuvanrajauksella pystyy ihmeisiin. Eihän tämmöiset uutiset mitään harvinaisuuksia ole. Jonkun madonnan, ei sen keski-ikäisen laulajan, kasvoja ilmestyy aika ajoin, milloin makaronilaatikon pintaan, milloin ilmakuvassa olevaan naurispeltoon. Vettä valuvaan kallioon ilmestyy jonkun apostolin kasvot. Samoin on käynyt itse Jumalan tai Jeesuksen kasvoille. Jostain käärinliinastakin kiistellään vielä varmaan vuosisatoja. Taitavat sirppimiehet tekevät hauskoja kuvioita viljapeltoihin ja Ufohan siellä on käynyt.  Naapurin poikiakin toki epäillään. Lapinjärvellä on saari joka lentokoneesta näyttää aivan naisen sukuelimeltä. Kai senkin puutarhan joku paikallinen ”Kanerva” keväisin viikatteella muotoilee. Tämä viimeinen on muuten totta, kysykää vaikka Grahnin Borikselta.

Vielä huimempia ovat urbaanit legendat. Sateisena yönä kyytiin otettu liftarimummo on hävinnyt kesken matkan ja takapenkille on jäänyt vain käsilaukku jossa on verinen leipäveitsi. Jonkun ötökän piston etelässä saaneen kauniin naisen kasvojen valtavasta paiseesta on ryöminyt satoja matoja. Onkimiehen märkä uni lienee ollut kyseessä. Jokaisen panimon olutsäiliöön on hukkunut ainakin yksi mies ja se on havaittu vasta kun oluet on myyty ja juotu.  New Yorkin viemäreissä elää valtavia alligaattoreita ja Coca-Cola lasiin jätetty hammas on häipynyt yön aikana. Armeijassa pannaan jälkiruokaan eli ns. ”Vääpelin räkään” jarrua joka hillitsee seksihaluja. Minä en ainakaan huomannut vaikutusta mitenkään. Lomamatkalla otettuun kuvaan on tallentunut taustalle vanhentunut Elvis ja useampi kuin yksi suomalainen kirjasto on lopettanut Aku Ankan tilauksen koska Akulla ei ole housuja jalassa.

Yhden huiman tarinan olen kuullut itsekin. Eräs rajatiedon lumoissa oleva tuttuni kertoi varoittavan tarinan kun kuuli että olen lähdössä autolla Saksaan. Yöllä autobahnin pimeälle levähdysalueelle pysähtyneen pihtiputaalaisen perheen kimppuun oli hyökännyt kolme niittitakkista konnaa. Perhe ehti kuitenkin autoon ja kaasutti pakoon mutta samalla auton takaosasta kuului kova rysäys. Kun he seuraavalla huoltoasemalla pysähtyivät tutkimaan äänen aiheuttajaa, niin takapaksin kanteen isketyssä piikkipallossa roikkui verinen irtirepeytynyt käsivarsi.

Totta sen sijaan saattaa olla se että Virossa perunankuoret ja siankorvat syötetään suomalaisille turisteille suurena herkkuna. Ruotsalaiset syöttävät hapansilakkaa ja Skotlannissa voit saada Haggista joka paistetaan lampaan mahalaukussa. Täytteenä on yleensä kaurahiutaleita, lampaan maksaa, keuhkoa, sydäntä, ihraa, sipulia, mausteita ja suolaa. Kiinassa syöt koiraa ja rottia tai jopa apinan aivoja suoraan avatusta päästä lusikalla. Mätää haitakin on jossain tarjolla. Olkaa varuillanne ulkomailla!

On se Elvis muuten saattanut jonkun Etelä-Karjalassa matkailleen turistin kameran muistikortille tallentuakin. Kaverihan on asunut jo vuosikymmeniä Savitaipaleella ja elättää itsensä luomuviljelyllä. Sivuhomminaan korjailee erityisesti jenkkiautojen automaattivaihteistoja ja on kuulemma aika haka siinä hommassa.
Suspicious Minds!
Jussi Untolahti

Ei kommentteja :